Wietolie, een gift van de goden!

Geupdate op 10 februari 2019 in Stookforum
4 op 8 februari 2019

He He Ik heb de flesjes gevuld wel een werk alles uitstoken met de rijstkoker van 3,5 liter ,totaal 25 uur gestookt en de alcohol teruggewonnen. Ruim eenderde van de alcohol raak je kwijt met het uitwassen.Voor de eerstekeer vond ik dat het goed gegaan was 25 flesjes van 10ml van een plant. De verhouding een deel olie en 3 delen olijf olie en nu het lab onderzoek afwachten voordat ik mensen blijd ga maken.

Forum Lid
op 8 februari 2019

Goed dat je laat testen maar heb je al verdund? Je kan beter de pure pasta laten testen en als pasta bewaren. Verdunnen kan altijd maar pasta terughalen uit de verdunning kan niet meer. Die derde alcohol ben je inderdaad kwijt maar ik blaas gewoon alle alcohol weg. Laat die pasta niet uren pruttelen om wat alcohol terug te winnen, is het echt te kostbaar voor. 

Forum Lid
op 8 februari 2019

De alcohol gewoon de lucht inlaten gaan duurt net zo lang. Als er 2 liter is weggedampt  vulde ik het weer met 2 lter aan en zo heb ik door gestapeld tot ik klaar was en is het niet boven de 80 graden geweest alleen op het einde naar de 100 graden en was het water er ook uit dus geen belletjes meer en hield 2 cm olie in de pan aangevuld met olijf olie tot 8 cm even roeren en klaar is klara.

Forum Lid
op 9 februari 2019

Dat stapelen is nu juist mijn punt. Ik kan het zelfs proeven als het is gebeurd. 

Ik vind het zonde maar of de werking er minder wordt kan ik niet beoordelen. Je moet maar eens googelen op terpenen, puristen zweren erbij alcohol op kamertemp. te laten verdampen. Anderen zeggen weer juist wel verhitten op minimaal 115 graden.   Zoals altijd, wie weet het mag het zeggen. 

Forum Lid
op 10 februari 2019

Met dat zelfde zit ik ook een ander weet het altijd beter en ik doe het gewoon het zelfde als R die heeft genoeg ervaring.Ik zal binnenkort een bezoekje doen bij de ethische olie distilleerderij bij ons in de buurt en zijn mening vragen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren