Workshop vanuit eigenhuis /forum

Geupdate op 28 juli 2020 in Het Café (praathuis)
29 op 15 juli 2020

Ik zie af en toe de vraag naar workshop voorbij komen vandaar kwamen Marnix , ( Nimrax en ik op idee om dit vanuit eigen huis /forum wat te organiseren . Enkelen hier op forum hebben vast het tiny alquitara / tiny project’s van mij gezien, vandaar misschien het idee indien er animo is om met een kleine groep op een locatie als b.v. De stookwinkel Deventer een soort workshop te houden, waarbij we met een aantal mensen samen eens met wat keteltjes op dergelijke simpele wijze wat likeurtjes gaan maken . Een vooraf bereide alcohol kunnen we dan mee bezig en aan eind van de dag een lekker drankje mee naar huis . Bijvoorbeeld een gin , lemon lime , cacao , koffie likeur of kruidenbitter is in zo een middag een leuke uitdaging en erg simpel te doen.
De vraag daarom Is ; Is er eventueel animo hier voor ? Klein concept bedacht door Marnix en mij. Samen komen op locatie . Met een aantal producten simultaan voorbereiding maken . En daar opvolgend deze te stoken. En dat met een snackje en koffie . Gewoon een gezellige middag / avond . Het is wel zo dat er voorbereiding en wat producten moeten komen vandaar een kleine bijdrage in kosten zullen zijn . Je krijgt er veel voor terug!

 
  • Geliked door
  • Whico
  • Stookforum
  • Nimrax
  • Snurrebreut
  • Murmillo
  • +1
Antwoord
0 op 15 juli 2020

Erg mooi initiatief. Momenteel wegens persoonlijke omstandigheden kan ik mezelf helaas niet binden aan afspraken, anders had ik het echt wel geweten

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 juli 2020

Super interessant en gezellig en voornamelijk leerzaam! 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 juli 2020

Ik ben daar wel voor in robbert!
lijkt me hartstikke gezellig en leerzaam!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 juli 2020

Ja. Goed idee. Als de datum uitkomt, wil ik zeker van de partij zijn.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 juli 2020

Het kan zeker wel bij het magazijn van Stookwinkel. We moeten wel een oplossing hebben om al die keteltjes te koelen, er zijn niet veel waterpunten. Daar moet iets voor geknutseld worden 🙂

Er zijn lange biertafels waar ze mooi op rij op kunnen staan.

Forum Lid
op 16 juli 2020

Heb je niet een 1000 liter tank die leeg is nu? Waar de melasse in zat. Paar pompjes en hup hup hup.

Forum Lid
op 16 juli 2020

Goed idee. Fijn dat tafels en banken ook aanwezig zijn. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 juli 2020

Die tanks hadden statiegeld en zijn reeds opgehaald. Ik zat meer te denken aan 1 slang met vertakkingen en dan per keteltje een naaldkraantje zoals die van de T500. De alquitaras hebben maar heel weinig nodig.

Het moet wel gemaakt worden, maar niet onmogelijk.

Forum Lid
op 16 juli 2020

Ik heb 2 x 200 l en 4 x 60 l vaten liggen + aantal pompjes .

@alquitara een datum is nog niet bekend hangt naast organisatie en of er voldoende animo is ook wat af van wat gaat er betreft corona gebeuren .
Op zijn vroegst zal het november denk ik wezen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juli 2020

Lijkt mij leuk!!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juli 2020

Even een opmerking voor de leden die nieuw zijn en zich afvragen waarom juist Robbert dit doet, misschien ook waarom het de moeite waard zou zijn om eventueel een (stevige) reis hiervoor te maken. Ik doe nu een jaartje stoken en Robbert is veruit de persoon die me het meeste geleerd heeft, ik durf hem gerust een mentor te noemen. Hij is meer vergeten dan dat ik een jaar geleerd heb. (Stiekem heb ik een keer 600 km op één dag gereden om m’n allereerste Whisky bij hem te stoken, en ook géén spijt van gehad). Hij doet dit al een tijdje en dat is te merken ook, om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen omtrent rokerige Whiskies heeft hij een tijdje geleden een eerste poging gedaan. Meteen een nieuwe lat hoogte gekregen voor m’n Whiskies. Eerder dit jaar zijn Catnip en ik op bezoek geweest, voor Robbert een mogelijkheid om twee enthousiaste beginnende Whisky stokers bij elkaar te krijgen, voor ons een zeer leerzame ervaring. We hebben toen een likeur gemaakt met ons 3en, een mix van Noord en Zuid, op basis van vreemde alcoholsoorten (meen tequila, korenwijn en iets Duits). We hebben een geweldige dag gehad en zoveel meer geleerd, en de likeur? Spot on. Robbert is behalve een wandelde encyclopedie ook iemand die smaak echt begrijpt, dan bedoel ik ook echt. Een tijdje samen zal je kennisniveau niet alleen verhogen maar maakt de rest van de hobby ook leuker. Ik ben erbij, als deelnemer of als hulpje.
Doe er je voordeel mee.

Oh ja, voor de Limburgers onder ons. Als je hem wilt paaien, Limburgse kersenvlaai doet wonderen 😉

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 juli 2020

@ Robbert, Daar wil ik wel aan deelnemen en is een ritje Friesland waard 👍

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 juli 2020

Ik heb zeker en vast interesse om een alquitara beter onder de knie te krijgen!!!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 17 juli 2020

Lijkt mij zeker leuk, gezellig en leerzaam. Ik ben zeker geïnteresseerd maar moet dan wel ruim 700 kilometer tuffen. Ben dus in overweging om er een gezellig weekendje Deventer van te maken, neem mijn vrouwtje mee die kan dan lekker gaan shoppen, we overnachten dan in een hotelletje en de volgende dag op ons gemakje weer naar huis. Hoop ik alleen dat de data ons goed uitkomt maar dat zien we later wel weer. O ja, heb ook nog geen tiny alquitara. Die moet ik dus voor die tijd ook nog aanschaffen.

Btw:”Hoe gaan we dan om met de Corona?”

Forum Lid
op 17 juli 2020

@ Whico, Corona wordt er niet gedronken😂

Crew member
op 17 juli 2020

😂😂😂

Forum Lid
op 17 juli 2020

Betreft CORONA houden we wel even een slag om arm betreft datum nu te prikken ..
Ik verwacht ergen rond november dan de workshop te houden . Mist CORONA niet keihard terug kont in komende weken

Forum Lid
op 17 juli 2020

Kijk er naar uit! Ondanks dat ik nog geen complete ketel heb gemaakt lijkt het mij zeer leerzaam.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 juli 2020

Laat maar horen welke datum. Dan plan ik die in.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 juli 2020

Onder voorbehoud van andere verplichtingen op de nog te kiezen datum (ivm jong gezin) hou ik me aanbevolen. Al was het enkel om met enkele van het forum kennis te maken/delen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 20 juli 2020

mooi plan, is dat alleen voor de 1l of ook voor de 2,5l alquitara 😉

heb ook zeker intresse om mee te doen

Forum Lid
op 20 juli 2020

Grote maakt niet uit . Daar is altijd een toepassing

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 juli 2020

lijkt me leuk om hier deel van uit te maken,heb intussen al wat contacten hier en daar op het forum en het lijkt me leuk om de mensen ook in real life mee te maken.

verder kan ik als gemotiveerde nieuweling veel leren van de masters hier

als de datum uitkomt ben ik van de partij, ik zie met interesse het event tegemoet 🙂

ik heb evt een vijverpomp en een watervat van 60 liter wat ik mee kan nemen

groeten

ruud

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 juli 2020

Lijkt me hartstikke leuk om hieraan mee te doen. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 25 juli 2020

Goedemorgen ik wil ook graag meedoen met het maken van Whisky. Ik kom uit katwijk aan zee

Forum Lid
op 25 juli 2020

In de eerste opzet van de workshop is het doel met een likeur te gaan stoeien .
Voor een Whiskey zou een whiskey mash dan vooraf moeten worden gemaakt .
Als iemand die zou verzorgen dan zou ook op een ketel een whiskey gestookt kunnen worden .

Forum Lid
op 26 juli 2020

Gezien graan brouwen/vergisten weinig geheimen voor mij heeft kan ik hier wel voor zorgen. We moeten dan wel ruim vooraf een datum hebben zodat ik terug kan tellen. Dit omdat ik een lege gistkast nodig heb en ivm voorkomen hogere alcoholen altijd op niet te hoge temp. vergist. Dit neemt ruim 3 weken tijd in beslag.

Betreft volume, recept en start sg kunnen we vooraf ff overleggen.

 

Forum Lid
op 26 juli 2020

het plannen van een datum hangt af van animo en ook het corona verhaal .
Sowieso zal het richting november worden
Een graan beslagje maken en vergisten is inderdaad een peule schil en 21 – 24 dagen ruimte is er ..
We moeten nog even kijken en om tafel dus en ook of er likeur of ook Whiskey bij komt moeten we bespreken ook dat hangt af van wat voor mensen er komen ..

Forum Lid
op 28 juli 2020

@ Robbert, dan kan ik die druiven wijn mee nemen waar we het over hadden om te stoken en kijken wat daar uitkomt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren