zuurstof steen

Geupdate op 1 december 2019 in Stookforum
17 op 30 november 2019

Heren, (meester brouwers)

ik lees dat gist zuurstof nodig heeft.
nu vraag ik mij af heeft het zin om een zuurstofsteen toe tevoegen aan de wash?
wat zit er in een zuurstofsteen? is het foodgrade? is het schadelijk voor de T500?

tevens heb ik een paar ongerelateerde vragen.
de buiten kant van de emmer is 18.8 graden.
volgens mij moet gist minimaal 20 graden zijn. kan 1.2 graden een groot verschil uit maken? hoe kan ik de emmer constant op 1 temperatuur houden het liefst 33 graden?
ik had ook carbon gekocht en ik lees dat ik de 92% moet brengen naar onder 50% om de carbon te gebruiken. ik gebruik de 92% om harmine en harmeline te extraheren uit Peganum Harmala zaden. dus dan zal ik twee keer moeten distileren, dat is opzich niet echt zinvol van uit economisch perspectief.

alvast bedankt,

 
  • Geliked door
Antwoord
13 op 30 november 2019

gist heeft zuurstof uitsluitend nodig om te delen . / Groeien . tijdens het vergisten om alcohol te krijgen moet het gist anearobe werken . Geef je toch zuurstof krijg je minder alcohol maar meer vervuiling en kun je de stookwijn in feite gewoon weggooien .

Forum Lid
op 30 november 2019

Daarom waterslot.

Forum Lid
op 30 november 2019

bedankt. klopt het wel dat ik de wash zo hoog mogelijk moet in gieten zodat er dan zuurstof in de wash komt? of is dat niet echt heel nodig?
tevens had u ook antwoorden op de andere vragen?

“Als je een brij hebt gemaakt, gebruik dan een fijne zeef om alle vloeistof uit je brij te laten lekken en laat die vloeistof in je goed schoongemaakte fles of emmer lopen. Probeer de vloeistof er goed in te laten spatten en schenk hem er van zo hoog mogelijk af in. Zo komt er veel zuurstof in de vloeistof”

Forum Lid
op 30 november 2019

gist heeft zuurstof uitsluitend nodig op te delen . / Groeien . tijdens het vergisten om alcohol te krijgen moet het gist anearobe werken .

Geef je toch zuurstof krijg je minder alcohol maar meer vervuiling en kun je de stookwijn in feite gewoon weggooien .

Gist temperatuur hangt af van wat voor gist dat er wordt gebruikt .
De meeste werken tussen 15 en 28 graden de optimale temperatuur hangt dus af van type gist.

Meeste gisten zullen boven 30 g afsterven.

(Het extraheren van harmeline moet enige voorzichtigheid bij worden gepleegd . Daarnaast kan het ook verkeerd gebruikt worden . )

Forum Lid
op 30 november 2019

oke bedankt, waar zitten de risico’s precies in qua het extraheren van harmeline? want dat is hele belangrijk informatie namelijk. ik neem al jaren harmala vooral bij opkomde griep. de volgende dag voel ik mij weer helemaal gezond en fit. ik kan het echt begrijpen waarom harmala al duizende jaren word gebruikt als een medicinale kruid. overigens gebruik ik nu classic 8. heb net een paar minuten geleden een warmte riem besteld dus ben benieuwd of de temperatuur nu wel stabiel gaat blijven.

Forum Lid
op 30 november 2019

Nee ik schud die er gewoon in,en gewoon in een emmer doen,dat is allemaal niet nodig.ok uitlekken goed je kunt het ook mee vergisten en zelfs mee stoken in een kookzak.

Forum Lid
op 30 november 2019

Dit is een forum over het maken van bier , wijnen en dranken .
niet pharmaceutisch of drugs
De een gebruikt harmeline voor een griepje .
De ander om dit te verwerken tot psyhodelica .
Er is meer dan alleen extractie maar ook bewerking .
Ook al is het niet moeilijk . Er kunnen foutjes bij gemaakt en ook bij fout gebruik .
Harmaline kan motoriek verstoren en tegenwoordig met DMT gebruikt geeft dat grotere problemen .

dit forum is geen drugs forum

Forum Lid
op 30 november 2019

rustig aan heer, ik gaf anvankelijk enkel aan waarom ik 92% nodig heb. en het dus niet wil verdunnen tot 50% om het te kunnen zuiveren met carbon.
ik stel helemaal geen vragen over psyhodelica of drugs. u moet dat niet zo formuleren. ik ga mij niet in een slecht dag licht laten plaatsen enkel door dat u een heel beperkt sperpectief heeft over deze substantie. waar de ander het voor toepast heb ik niet mee te doen. dit is een eeuwenoud medicijn. de romijnen en grieken kende deze medicijn ook. ik las op de forum dat een vrouw aan gaf dat zij parfum wou maken en de admin zei iets zoals hou de site in de gaten want hij kreeg veel van dat soort vragen. anders zou hij wel zeggen. dat zij dat niet mag vragen dus uw redernatie klopt niet. nogmaals ik gaf enkel aan waarom ik überhaupt alcohol nodig heb. de vorige keer toen ik een vraag op de forum stelde schreef ik zaden en planten. waarop iemand antwoorden dat er een goede topic is over wietolie vervolgens zei ik dat ik geen canbabis planten extraheer. waarna ik aanzienlijk meer reacties/antwoorden kreeg. dus ik dacht laat mij dit keer gelijk aangeven dat het niet over cannabis gaat. nou raad eens? het is nu weer niet goed.

Forum Lid
op 30 november 2019

Ik veroordeel niet ik zeg alleen voorzichtig te zijn en dat het verkeerd gebruikt kan worden
Je vroeg waar de risico’s zitten .vandaar dat ik zeg dit is geen pharmaceutisch of drugs forum . Op dergelijke fora vind je meer over risico’s en het verwerken en juist extraheren
92% schone alcohol maken is niet moeilijk .
Gewoon gist , suiker , citroenzuur en een gistvoeding .
Vergisting op een op de gist verpakking aanbevolen themperatuut . Wanneer niet aangegeven rond 23gr .
Voor schone alcohol 2 tot 3x overhalen dan is carbon niet nodig voor de alcohol zelf .

Forum Lid
op 30 november 2019

Beste Josbos, 

Harmeline is op zich , bij onoordeelkundig gebruik, een gevaarlijke stof , die epileptische reacties kan geven, of psychedelische bijwerkingen kan geven. Het is ook een stof die in de scene wordt gebruikt als middel om wakker te blijven. Hystamine, een ander actief bestanddeel, wordt ook gebruikt bij hartstoornissen, maar kan ze dus ook uitlokken. Ik weet dat men in de game wereld interesse heeft. Ook in spirituele kringen is het geliefd. Maar als het slecht gemaakt wordt, of men is er gevoelig voor, dan is deze stof gevaarlijk en soms zelfs dodelijk. Ieder heeft in deze zijn verantwoordelijkheid voor wat hij/zij maakt. Maar we geven hier vooral adviezen, om veilig, gezond, en genietend te werken. Stoffen die we niet vertrouwen, wensen we ook niet te stimuleren, of aan te moedigen een van de gevaren is het serotoninesyndroom.    Onze kennis is hier ook niet groot genoeg, en we zijn bang, mensen in de problemen te brengen. Wietolie, is overigens, in mijn ogen, ook niets voor mij, omdat ik de bijwerkingen niet ken, en ik een geestelijk en medisch risico loop bij al deze stoffen. Voor dit soort vragen verwijzen we je dan ook graag naar specialisten, en laboranten, die je waarschijnlijk ook alleen maar zullen waarschuwen. En nee een cannabis forum of iets dergelijks, is net zo goed geen specialisten plaats. 

Sköll Wiliam

PS wees vooral voorzichtig, blijf baas over de fles en andere verslavende stoffen en middelen.

Forum Lid
op 30 november 2019

bedankt voor de terugkoppeling dat nuaceerd en neutraliseert het allemaal. rest mij nu een paar additionele vragen. citroenzuur dat heb ik toevallig om de pH te laten dalen van een
willekeurige vloeistof. de emmer staat sins gister kan ik hem openmaken om cz er bij de doen? 8kg suiker, classic 8, 25L water hoeveel cz? gistvoeding ken ik nog niet, ik ging er van uit dat alleen water, suiker en gist nodig is. is gistvoeding super essentieel?
overhalen deze termelogie/jargon ontbreekt mij her distiliseren neem ik aan? ik las dat de T500 tot 40% aankan anders onstaat er vacuüm. dus moet ik dan de 92% verdunnen met de juiste hoeveelheid water om zo bijvoorveeld 33% te kunnen distilleren. of kan ik zonder enig risco direct de 92% her distilleren om hem te zuiveren en vooral om de felbegeerde 96% te verkrijgen?

Crew member
op 30 november 2019

Bij de Classic 8 zit al gistvoeding en hoef je ook geen citroenzuur meer toe te voegen.

Bij een tweede ronde of herdistillatie altijd verdunnen tot max 40%

Forum Lid
op 30 november 2019

Beste Willem,

U heeft helemaal gelijk. ik had mijn vraag algemener moeten stellen. bedankt voor de informatie. wel moet ik vermelden dat alcohol net zo gevaar is en kan zijn. immers bestaat er een kans op overlijden door alcohol vergiftiging. zoals alles in het leven balans/dosering is de key. en veel wat in de literatuur staat is te veel het uiterste spectrum. ik neem de de medicinale plant al sins 2014. ik weet heel goed wat echt is en wat flauwekul is qua informatie.
maar nogmaals bedankt voor uw uitgebreide informatie.

Forum Lid
op 1 december 2019

oke helder, bedankt Munckerik,

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 30 november 2019

Zolang er zuurstof is zal de gist zich vermenigvuldigen. Raak de zuurstof op stoppen ze zich met vermenigvuldigen en beginnen ze alcohol te produceren.

Forum Lid
op 30 november 2019

Josbos het is geen critiek van Robbert het forum word ook door niet leden gelezen,dus recepten ed.kunnen ook door mensen verkeerd gebruikt worden.dat is de reden dat we er niet over schrijven.ook het maken van buskruit ed.is niet raadzaam,er bestaat altijd de kans dat het verkeerd gebruikt word.dus niet zwaar aan tillen het is goed bedoeld.heb net nog een beginnende stoker die zich voorstelde er op gewezen dat hij levensgevaarlijk bezich is.ik voel mij er toe verplicht.niet om dat ik de betweter wil zijn.

Forum Lid
op 30 november 2019

helder verhaal, bedankt voor de onderbouwing.
voortaam zeg ik dat 92% nodig heb punt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren