Meldingen
Alles wissen

Witte waas na eerste stook


Berichten: 5
Topic starter
(@eddyy)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
  1. Ik heb een stookwijn gemaakt van diverse soorten druiven. Heb de ze ontsteekt in een kunststof vat gedaan de vruchten heb ik overgoten met gefilterd water, gist en gistvoeding bijgedaan daarna  boeltje onder waterslot laten gisten. Na uitgisten alles in pers . Het bekomen sap in twee runs gedistilleerd.De eerstepartij gestookt 8l aan 50% alcohol tweede partij 4l 55 % alcohol. Na enkele uren merk ik dat de laatste partij  niet helder is zoals een beetje olie in water alles gist goed maar heb geen flauw idee wat er mis is gelopen.  Het is niet mijn eerste stookt  heb al enige honderden liters afgewerkt en nog nooit zo iets gehad.wat zo er mis zijn en hoe kan ik het mogelijk oplossen. 

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@eddyy een witte waas kan inderdaad etherische oliën zijn  . Dan krijg je dat opaal achtige als absint, pernot of limoncello.  

Een waas kan ook komen door gebruik van teveel gist voeding.  

Ook wanneer je met koper stookt en een te zuur beslag stookt  kun je een waas krijgen. 


Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?