Forum antwoorden aangemaakt

RE: Mijn eerste stappen richting de drank des vaders

@theresa ik kan de dodegistcellen gewoon aftappen onder aan de CCT, mijn ervaring vanuit bier is dat de smaak van het jongbier beter is als de gist er wat langer op staat; deze ruimen zelf namelijk oo...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Mijn eerste stappen richting de drank des vaders

Momenteel staat de vergisting op 83% (door de iSpindel). Als de hoofdgisting klaar is nog een week laten staan bij 10*C om de gist uit te laten zakken en om het jongbier te rijpen.  IMG_9612.jpeg

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Mijn eerste stappen richting de drank des vaders

Volgens mij kan ik zo een foto toevoegen, via deze weg een collage van de brouwdag.  IMG_9611.jpeg

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Mijn eerste stappen richting de drank des vaders

@ndre dankjewel, ik hoop dat de combinatie van mout een mooie moutigheid geeft in de whisky. Twijfelde of ik een eerste sessie met alleen pilsmout moet doen of op deze manier.

In forum Stookforum

3 maanden geleden
Mijn eerste stappen richting de drank des vaders

Vandaag ben ik begonnen aan mijn allereerste whisk(e)yproject. Niet in een ruisend eikenbos of een romantische stokerij in de Schotse hooglanden, maar gewoon in de bijkeuken. Tussen het wasgoed. Met e...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Christian stelt zich voor

@rumo dankjewel (iedereen hierboven natuurlijk, voor het welkom heten). de basis zit er bij mij goed in; zo nu en dan destilleer ik ook olieën uit planten om te gebruiken tijdens het eten. Alleen al...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
Christian stelt zich voor

Ha allen, Ik ben Christian, geboren en getogen Brabander, momenteel woonachtig in het prachtige Limburg. Ik ben al 15 jaar fanatiek bierbrouwer en lid van de Roerstok te Tilburg hier voorzie ik al r...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden