-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Tomaten" – 1 maand, 2 weken geleden
@ Robert,
shitake en oesterzwammen kweek ik,
cèpes hoop ik binnenkort te plukken.
tomaten heb ik afdoende
heb jij enkele recepten voor me? -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Lekkend vat" – 1 maand, 2 weken geleden
Je kan ook de duigen uit elkaar halen en kijken hoeveel afwijking er op die plaats is soms helpt het om de duigen van plaats te wisselen hoepels strak aanslaan opvullen met heet water en compleet onderdompelen in een groot… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Tomaten" – 2 maanden geleden
Hoi Robert,
bepaalde zwammen ( paddestoelen) zijn een smaakvolle exclusieve optie om te maken.
welke paddestoelen en tomaten bedoel je? -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Sleebessen nu al rijp?" – 2 maanden geleden
Zonet mijn sleedoorn ook nog eens gecheckt, staat ook op het zuiden, maar,…, ver van rijp nog steeds wrang, denk toch nog beter een tijdje te wachten. Wel perfect om sleedoornolijven te maken. sleedoorn, aanvullen met water en 10% zout… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Sleebessen nu al rijp?" – 2 maanden, 4 weken geleden
Proef er eens van,
als ze rijp zijn smaken ze zoet, onrijp wrang.
Het zou me wel verbazen dat ze al rijp zijn normaal is dit pas eind oktober,
blauw kleuren ze al rond juli zonder rijp te zijn -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw alquitara" – 4 maanden geleden
iemand dit ooit in RVS uitgevoerd, geprobeerd?
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw alquitara" – 4 maanden geleden
zet je ze online?
ben ook al lang op zoek naar een bouwbeschrijving van de hoed/helm/koeler -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Rabarber distilleren" – 4 maanden, 1 week geleden
vroeger ook nog rabarberwijn gemaakt, tijdstip van oogsten speelt geen rol. Rabarber in stukjes snijden, invriezen, laten ontdooien en uitpersen met de hand; sap in water flessen doen en recht opstaand terug invriezen, scheiding oxaalzuur en sap is dan goed… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 11 maanden geleden
meer drukopbouw en moeilijker te controleren.
ik schat dat dit een 10l ketel is, dan zou ik toch voor minimum 32mm kolom gaan.
koeler kan dezelfde blijven -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 11 maanden geleden
@jjriet 80
zeker meten op punt B,
punt A geeft geen significante meting.
Ik vind wel dat de hals, kolom aan de dunne kant is -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 11 maanden, 1 week geleden
en qua smaak?
-
Wvwburn posted a new topic "Hutsepot" – 11 maanden, 1 week geleden
men neme 2 varkenspoten en kap deze in 2 breng water aan de kook en voeg een groententuil toe 1 dichtgeschroeide ajuin gehalveerd enkele wortelen in grove stukken een spreistengel in grove stukken 3 à 4… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie" – 1 jaar geleden
looizuur (tannine) is niet giftig maar geeft een adstringerend mondgevoel bij overdaad. Proef maar eens onrijpe sleedoornbessen. Van eikels word er ook meel gemaakt nadat de tannines uitgeloogd zijn. voor wijn geeft dit in combinatie met het branden van de… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 1 jaar geleden
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie" – 1 jaar geleden
Los uit de pols,
beuk, eik, wilg(bevat salicylzuur), appel, peer, kers(bevat cyanide), kastanje, noot, acacia (te controleren), …….. -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Wat voor meerwaarde biedt dit
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@ Robert, wat is een turkse muts en hoe als helm te gebruiken
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Het boek van Ad Coumou en van Jan Van schaik zijn ook niet slecht
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Probeer de oude tijdschriften van Brouwland te bemachtigen: Proost was een vakblad voor de amateur wijnmaker brouwer en likeurbereider met vele interessante artikelen en recepten.
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Heb in het verleden op de opendeur dagen van Farma-import (nu brouwland) verscheidene rassen gekocht bij Jan Van Shaik, ook in zijn wijngaard in Spijkenisse waar hij diverse rassen aanbood.
mvg,
Paul
- Meer laden