Buiten aan het forum gerommeld, heb ik vandaag eindelijk de winterbanden onder de auto laten zetten en cuts van de rum uit suikerbieten melasse bij elkaar gedaan zodat deze kan gan rijpen.
En jullie?
Ik heb veel mout geschroot, gevacumeerd, recepten op maat en bio moutstorten op maat samengesteld en pakketten verstuurd.
Hier ook veel pakjes verstuurd. Mijn schoonvader en tevens collega Harry is een tijdje uit de running dus sta ik er alleen voor. Het is goed te doen maar de werkdag duurt wel een stuk langer in je eentje...
Dat mout schroten wil ik ook nog wel eens proberen.
Dat is wel een nadeel, ik wil van alles maken maar heb maar twee vergistingsvaten en een 10 liter keteltje ??.
Niet ernstigs hoop ik Jan??
Vandaag start gemaakt met huis leeghalen... confronterend...
Uhhh gewerkt? Offertes gemaakt , en tot 2200 op een pakketje zitten wachten die niet kwam ? (Op mijn bedrijf)
Dat is dan wel weer een voordeel als je kantoor aan huis hebt, ik hoef nooit op mijn werk te blijven voor pakketjes ?...
Gewoon een keer aan beginnen, is allemaal niet zo moeilijk maar het resultaat is wel erg lekker.
En het is een stuk minder gezellig denk ik. Hoop ook dat het niets ernstigs is.
Gewoon een keer aan beginnen, is allemaal niet zo moeilijk maar het resultaat is wel erg lekker.
Te veel leuke dingen en te weinig tijd?..
Ik ken het probleem Stephan ?
Schroot zoveel dat ik zelf niet meer aan brouwen toekom.
Mout schroten lekker verwarmen nu koelen honing toevoegen en gist en dan lekker pruttelen.
Morgen gaan we de perenwijn en appelwijn bottelen.
Proefopstelling maken alvorens het las/soldeer werk
Vandaag een dag van bezinning .
De 15 kg kikkererwten met teff staan prima te vergisten .
Niets mee te doen nog vandaag .
In de kelder staat 14 kg gewalst gerst , 12 kg gewalst mais , ongeveer 12 kilo tarwe en ongeveer 6 kilo Rogge .
De Rogge dan maar spoelen en zien of het wil kiemen in komende dagen . Heb ik toch wat te doen met dit saaie weer .
En zou zonde zijn als graan lang staat . Elke week verlies je smaak uiteindelijk .