Forum antwoorden aangemaakt
|
RE: Startersvragen bij ketelkeuze @theresa Ja, die bedoelde ik. Dank. |
In forum Mijn installatie |
1 dag geleden |
|
RE: Startersvragen bij ketelkeuze @1994 Voor alle wensen die je hebt, voor wat de ketel moet kunnen/je zou willen maken, zou ik voor een Alquitara gaan. Ik heb er drie en ben er zeer content mee. -De kolom kan er tussenuit. ... |
In forum Mijn installatie |
1 dag geleden |
|
RE: Bourbon met maïsvlokken De opbrengst was 3l à 70%. Dit is verdund naar 50%. 5gr Amerikaans Eiken erbij gedaan. En vandaag nog eens 5gr. Er kwam maar weinig kleur van die 5gr. Even kijken hoe dat gaat, anders kan er altijd no... |
In forum Spirits |
1 week geleden |
|
RE: Bourbon met maïsvlokken 1 november vandaag. Vanochtend stond de sg dobber op 1000. Ik gok niet op 990, ik heb geen zin in ethylacetaat. Dus de ketel aangeslingerd. De eerste druppels komen nu. Het regent als een malle, dus p... |
In forum Spirits |
2 weken geleden |
|
RE: Gist bezinkt Ph waarde? Als het te zuur word stopt ook fermentis er mee. |
In forum Gist vragen |
3 weken geleden |
|
RE: Bourbon met maïsvlokken @robbert Mijn allereerste poging leide tot een product waar menig betontechnoloog zijn vingers bij af zou likken. Een hoge sterkte beton tot de macht 50. Maar na de workshop, veel vragen en proberen... |
In forum Spirits |
3 weken geleden |
|
RE: Bourbon met maïsvlokken @rumo Ik ben met 28l water begonnen. 4l spoelwater. Heb niet ingekookt. Mijn maischschema: 45°C -> 40 minuten 52/55°C -> 30 minuten 65/67°C -> 70 minuten 72°C -> 20 minuten... |
In forum Spirits |
3 weken geleden |
|
RE: Bourbon met maïsvlokken Heb mij vanochtend ook maar eens gewaagd aan Bourbon. 5kg maïsvlokken, 2kg pilsmout en 1kg rogge. 4 handenvol rijsthulzen. Na even mijn maischschema geverifieerd te hebben bij Robbert begonnen. De o... |
In forum Spirits |
3 weken geleden |
|
RE: Kruiden in de kolom @hru Even wat zoeken en rondklikken op het forum zou al je vragen kunnen beantwoorden..... . Gewoon de alcohol uit de eerste overhaal voor een tweede maal overhalen: voor- en naloop wegnemen. Dan heb... |
In forum Stookforum |
1 maand geleden |
|
RE: snuisterige Jurançon plantjes @robbert Ga je ze ook nog krenten? |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
4 maanden geleden |
|
RE: Absint maken @robbert En als je de smaak van vroeger helemaal zou willen evenaren, op wat voor een vat zou je moeten lageren? Of welk soort houtsnippers erbij als je niet de beschikking hebt over een vat. Er van... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
|
RE: Wat te doen met restanten? @robbert Dat is een volgende stap die ik nog wel eens wil leren. Misschien een wilde gist afvangen die om kan gaan met lage temperaturen. En dan ook wat goeds kan produceren. |
In forum Het Café (praathuis) |
8 maanden geleden |
|
RE: Wat te doen met restanten? @robbert 10 dagen? Met eigen gist? |
In forum Het Café (praathuis) |
8 maanden geleden |
|
RE: Wat te doen met restanten? @theresa Daar ben ik het mee eens. |
In forum Het Café (praathuis) |
9 maanden geleden |
|
RE: Wat te doen met restanten? @robbert Kippen zijn trouwens ook erg wijs met de bostel. |
In forum Het Café (praathuis) |
9 maanden geleden |