Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Startersvragen bij ketelkeuze" – 1 dag, 8 uren geleden

    @hru  voor neutraal is het een redelijk efficiënte ketel maar 1994 heeft het ook over Calvados en likeuren. Inderdaad van neutraal kun je mengen en roeren met essences. En eventueel calvados essence. Voor een ambachtelijke drank met volle smaak is…   Lees verder»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Startersvragen bij ketelkeuze" – 1 dag, 18 uren geleden

    @1994 voor een neutraal heb je een kolom ketel nodig inderdaad.  Er zijn ketels waar je vrij eenvoudig kolom kan demonteren en een hoed op kunt plaatsen.   Maar absoluut niet alle ketels waarbij dat kan zijn dan meteen goed voor…   Lees verder»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rotte eieren lucht tijdens gisten" – 4 dagen, 3 uren geleden

    @jansen rotte eieren lucht . Door te lang op gistcellen te hebben gestaan ontstaat er zwafelwaterstof . Dit komt door autolyse van dode cellen.  Ontbinding  .! Aantal keren overgieten kan de oplossing zijn . werkt dit niet Sulfadex toevoegen paar…   Lees verder»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Bourbon met maïsvlokken" – leuk 1 week, 1 dag geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "even voor stellen" – 1 week, 4 dagen geleden

    Welkom en veel plezier hier.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glazen kolom" – 1 week, 5 dagen geleden

    Zo een kolom zit 2e hands of bij kringloop winkel gemiddeld tussen € 25 en € 40 , .  Probleem is vaak dat het glas dof is door calcium aanslag. En lastig te verwijderen. Hoewel een verdunning van zoutzuur wonderen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gist bezinkt" – leuk 2 weken, 1 dag geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist bezinkt" – 2 weken, 4 dagen geleden

    @barts M1 is prima gist wat prima tussen 19 en 25 graden kan werken. Ph mag uiteraard niet te laag zijn maar zou na het maischen ongeveer op 5,2 uit gekomen horen te zijn .Heb je tijdens maischen ook op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Gist bezinkt" – leuk 2 weken, 5 dagen geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Gist bezinkt" – 2 weken, 5 dagen geleden

    Hi, 
    Ik gebruik ook m1 wel eens. Prima gist, verdun naar 1.065 of verhoog naar 26 graden helpt ook.
    Ik vraag me wel af indd hoe je ph is. Bij mij doet m1 gist het prima bij sg1.080.
    Houd ons op de hoogte.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 2 weken, 5 dagen geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 2 weken, 5 dagen geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Bourbon met maïsvlokken" – leuk 2 weken, 5 dagen geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PERENSAP" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @stokerke wanneer jou ketel goed werkt kan een troebele substantie geheel helder gestookt worden en kun je afstoken zodra gisting over is .   Je hevelt over en laat het dunne laagje dood gist in de ton daarbij achter.  Het is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PERENSAP" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @stokerke peren sap kan tot sg 1000 zakken .
    Wat is het probleem met de vergisting dat je gaat klaren ? 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon met maïsvlokken" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @lemmy met granen werken  ,of het nu mais, rogge of haver is . Het is ook niet moeilijk.  Alleen onwetendheid of gewoon fout bezig zijn maakt het lastig. Klonten ,  gelering of dat het beslag een brij wordt is gewoon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 weken, 2 dagen geleden

    @rumo soms zijn er producten die naast elkaar niet spectaculair zijn door een contrast er aan toe te voegen als bijv de sumac krijg je dat smaken juist beter uitkomen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 3 weken, 3 dagen geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 3 weken, 3 dagen geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe Still Spirits T500 Pro: meningen?" – 3 weken, 3 dagen geleden

    Ik gebruik al jaren een vijver pompje in emmer of vat . Bij een destilaties van 1 tot 5 liter voldoet een emmer van 20 liter koud water.  Aan eind is temp van water ongeveer 35 graden . Voor stook…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Gezocht: 15L koperen alambiek stookketel

    Door OptiCase 4 dagen geleden

  • Startersvragen bij ketelkeuze

    Door 1994 4 dagen geleden

  • Rotte eieren lucht tijdens gisten

    Door Jansen 4 dagen geleden

  • 2x T500 ketel, 1x alambiek, 1x reflux

    Door MarcelZwl 4 dagen geleden

  • Glazen kolom

    Door Odevie 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens