Forum antwoorden aangemaakt

RE: Dadels macereren

Ik heb net de twee lading staan trekken, toen ze in de bonus waren een kilootje gehaald en die op 92% alcohol gezet, niet eerst ontpit dit keer (wat een kleefbende de eerste keer). Helder wordt het in...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@bazzh door een oplossing van citroenzuur of azijn te stoken. Je wil hier absoluut geen deeltjes in krijgen en er zit ook een filter in de intake slang die de stookwijn opzuigt. Tijdens het stoken rei...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@alchemist Nee het is juist boterzacht. Ik zou het zo doorslikken als ik niet wist dat het meer dan 90% was. Veel beter dan ik met mijn pot still kon maken.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

Mijn pro kwam gisteren binnen en heb m vandaag uitgeprobeerd. Ik kom nog niet in de wifi interface maar volautomatisch vodka maken doet ie als een malle...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: gebruik vislijm

@robbert ik heb m net gekocht. Verwarmen wist ik van tevoren niet en zal ik de volgende keer proberen. Het is al vloeibaar trouwens.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: gebruik vislijm

@alchemist thx dat ben ik nu aan het proberen. Slibt natuurlijk meteen dicht dus dat wordt een avondje druppelen 🙂

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: gebruik vislijm

...  IMG_2610-Large.jpeg

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: gebruik vislijm

@robbert Dat is nou precies wat er misgaat. Het drijft ipv te bezinken en wordt niet dik genoeg om te filteren. Misschien is het duidelijker op de foto.  IMG_2609-Large.jpeg

In forum Stookforum

2 jaar geleden
gebruik vislijm

Ik heb het afgelopen jaar een groot aantal fruitlikeuren gemaakt met de 'pantydropper' methode. Dat wil zeggen, fruit macereren op sterke alchohol, afgieten, fruit bedekken met suiker om de rest van h...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Boeken of website voor meer info over alcohol maken

Ik lees op steeds meer plekken dat methanol niet alleen met de voorloop meekomt (door lagere kooktemperatuur dan alcohol) maar gelijkmatig met de hele stook meekomt en zelfs geconcentreerder kan zijn ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Kerst en Nieuw

@robbert Ik heb het recept gevolgd, en het is wel erg sterk met 45%, buiten de suiker is er weinig dat de alcohol verdunt. En wat bedoel je met filteren? Ik neem aan dat de rozijnen er in blijven ande...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: striprun licht gekleurd van melasse

Bij whisky en rum moet je altijd 1/3e minder in de ketel doen omdat het bij verhitting kan gaan schuimen (puken), dan komt de ongedestilleerde vloeistof er een beetje bij uit. Voorzichtiger stoken, ma...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@ruler ben heel benieuwd. Zit zelf ook naar de grotere te kijken omdat die op een veel lager percentage kan waardoor er veel meer smaak moet overkomen. Met mijn kleine keteltje zou dat heel veel strip...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@ruler cool, ik ben heel benieuwd, heb je de kleine of de grote?

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@alchemist het mooie is dat je niet hoeft te plannen hoe lang je er bij moet of wilt blijven, je kunt m direct aansluiten op een gistvat vol stookwijn en aan en uit zetten wanneer je wilt. Omdat ie ma...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Pagina 2 / 11