-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Startersvragen bij ketelkeuze" – 1 dag, 10 uren geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bourbon met maïsvlokken" – 2 weken, 6 dagen geleden
@lemmy Mooie SG met 8kg, 26l, en dan 1080. Met hoeveel liter water ben je begonnen en hoeveel spoelwater heb je gebruikt? Heb je nog ingekookt? Maar ook natuurlijk wat was je maisch schema?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon met maïsvlokken" – 2 weken, 6 dagen geleden
@lemmy met granen werken ,of het nu mais, rogge of haver is . Het is ook niet moeilijk. Alleen onwetendheid of gewoon fout bezig zijn maakt het lastig. Klonten , gelering of dat het beslag een brij wordt is gewoon… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 6 maanden, 2 weken geleden
@lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 1 week geleden
@lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@lemmy borstel gaat bij schildpadden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@lemmy zet ik eerst een jaar of 3 weg op blank maagdelijk eiken . .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@lemmy , ik had voor maïs en gertse mout een groot deel opgemaakt en dit was over . Omdat het nuet echt regular receptuur zou worden namelijk Hoog in roggemout . Even gekeken wat vroeger met deze ingrediënten werd gedaan … Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 9 maanden, 2 weken geleden
@lemmy vrijdag komt er een heel kleine hoeveelheid binnen voor maximaal 4 cans, als het binnen is zet ik ze online 🙂
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 10 maanden, 2 weken geleden
@lemmy . Ik zeg dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis mischien… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden
@lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden
@lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden
@lemmy normaal rijping is enkel maanden . Geforceerde rijping kan in 24 uur al beneficiair wezen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 11 maanden, 1 week geleden
@lemmy nee. Dat is het niet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden, 1 week geleden
@lemmy inderdaad dat klemmetje is om eventueel de stroomsnelheid te remmen .meer zodat de bak niet overstroomt. Een blank eiken . Maar je kunt ook pinewood vat gebruiken . Dat stukje zeewier is naar eigen inzicht . Het geeft iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden, 2 weken geleden
@lemmy binnenkort komen de antwoorden in nieuwe filmpje
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden, 2 weken geleden
@lemmy nee geen gentiaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 12 maanden geleden
@lemmy nee dat is niet de reden . ik mag juist de warmte wel kwijt.
94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven.
Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen kunnen mensen de kolom zien.
-
Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden
- @lemmy ga ik zeker proberen 🤣 😀
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).
- Meer laden