Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Lemmy

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Lemmy

@lemmy

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Startersvragen bij ketelkeuze" – 1 dag, 10 uren geleden

    @lemmy https://youtu.be/DuiX_6L-d64

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Bourbon met maïsvlokken" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @lemmy  Mooie SG met 8kg, 26l, en dan 1080. Met hoeveel liter water ben je begonnen en hoeveel spoelwater heb je gebruikt? Heb je nog ingekookt? Maar ook natuurlijk wat was je maisch schema?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon met maïsvlokken" – 2 weken, 6 dagen geleden

    @lemmy met granen werken  ,of het nu mais, rogge of haver is . Het is ook niet moeilijk.  Alleen onwetendheid of gewoon fout bezig zijn maakt het lastig. Klonten ,  gelering of dat het beslag een brij wordt is gewoon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 1 week geleden

    @lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy borstel gaat bij schildpadden.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy zet ik eerst een jaar of 3  weg  op blank maagdelijk eiken  . .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy  , ik had voor  maïs en gertse mout een groot deel opgemaakt en  dit was over   .   Omdat  het nuet echt regular receptuur zou worden namelijk   Hoog in roggemout  . Even gekeken  wat vroeger met deze ingrediënten werd gedaan …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy  vrijdag komt er een heel kleine hoeveelheid binnen voor maximaal 4 cans, als het binnen is zet ik ze online 🙂

  • Profielfoto van Brenner

    Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy . Ik zeg  dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis mischien…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden

    @lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden

    @lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden

    @lemmy normaal rijping is enkel maanden  . Geforceerde rijping kan in 24 uur al beneficiair wezen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 11 maanden, 1 week geleden

    @lemmy nee. Dat is het niet.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden, 1 week geleden

    @lemmy inderdaad dat klemmetje is om eventueel de stroomsnelheid te remmen .meer zodat de bak niet overstroomt.  Een blank eiken . Maar je kunt ook pinewood vat gebruiken  . Dat stukje zeewier is naar eigen inzicht . Het geeft iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy  binnenkort komen de antwoorden in nieuwe filmpje

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden, 2 weken geleden

    @lemmy nee geen gentiaan.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 12 maanden geleden

    @lemmy  nee dat is niet de reden .  ik mag juist de warmte wel kwijt.  
    94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven.
    Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen kunnen mensen de kolom zien. 
     

  • Profielfoto van Haegsch Wijndomein

    Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    • @lemmy ga ik zeker proberen 🤣 😀 
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • TL Lamp

Nieuwste topics

  • Gezocht: 15L koperen alambiek stookketel

    Door OptiCase 4 dagen geleden

  • Startersvragen bij ketelkeuze

    Door 1994 4 dagen geleden

  • Rotte eieren lucht tijdens gisten

    Door Jansen 4 dagen geleden

  • 2x T500 ketel, 1x alambiek, 1x reflux

    Door MarcelZwl 5 dagen geleden

  • Glazen kolom

    Door Odevie 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens