Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 2 maanden geleden

    @odevie betreft de kwaliteit melasse van stookwinkel kan ik echt oordelen.  Geen ervaring echt mee.  Ik weet ook niet wat de brix waarde van de partij was  en zuiverheid. De commerciële Still spirit gist is niet slecht . ( maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 2 maanden geleden

    @odevie ik weet niet wat voor gist erin zit  en ik weet niet hoe zuiver de melasse die je hebt is .  Maar in principe zou het met zuivere melasse tot rond 1005 kunnen zakken .  Kijk het nog een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Druiven wash maken" – 2 maanden geleden

    @odevie De smaak van brandy/ cognac is zachter wanneer je sap gebruikt.  O.a.door Minder tannines uit schillen .   De schillen en pulp resten kun je grappa van maken . Je kunt inderdaad ook sap en pulp vergisten en compleet uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Wijnand

    Wijnand antwoordde op het onderwerp "Percentagepuzzel" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @odevie Reken maar dat die kersen naar alcohol smaken!

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 6 maanden, 1 week geleden

    @odevie toevallig heeft de mijne ook een week gestaan en was ook iets meer dan 40% dus dat zal het wel zijn, smaakt trouwens wel goed ondanks de waas

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 6 maanden, 1 week geleden

    @odevie ik heb het zelfde, ook bio en witte waas, ook na verdunnen

  • Profielfoto van Cees

    Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @odevie Ik heb daar nooit last van gehad, maar ik gebruik bio sinasappels (niet bespoten en ook geen waslaagje).

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉

  • Profielfoto van Elske

    Elske antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker wannabee" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @odevie Dank voor je uitgebreide antwoord!

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @odevie Intussen komt het moment eraan om hazelnoten te rapen maar ik heb de knoop nog niet doorgehakt ivm de breker. Ben je nog steeds tevreden over dit toestel of zou je toch eerder iets anders aanraden? Gaat het ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Georges

    Georges antwoordde op het onderwerp "aardbeien op alcohol" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @odevie Beste, je maakt hier wel een paar zeer cruciale fouten, ten eerste de vruchten worden niet in liter maar in gram uitgedrukt, ten 2de er gaat natuurlijk alcohol in de vruchten maar dat is enkel ter vervanging van de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Alcohol niet helder." – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @odevie Dat ken ik niet. Wel dat er een beetje blauwe olie meekomt helemaal aan het eind bij 100 graden. Die gaat dan drijven op het water.
    Maar ik heb ook altijd nog een stukje stijgend pad boven mijn kruidendoos.

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Eerste rum" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @odevie 
    ik heb het gewoon laten bezinken en daarna in mijn ketel overgeheveld, en dan lekker rustig stoken.
    succes, Groeten @ndré

  • Profielfoto van prutsstoker

    prutsstoker antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Bedankt @robbert en @odevie

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @odevie daarom zei ik ook tenminste 9,6 % als je daar onder zit is er toch iets fout gegaan . Zoals deze standaard recepten kan het niet fout gaan ! STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van prutsstoker

    prutsstoker antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @odevie Interessant, heb je daar een recept voor liggen? Is dit voor 25 liter? Hoeveel DAP? Waar kan ik dat kopen? is gewone gistvoedingszuur ook goed? En citroenzuur (ik gebruik nu 6g voor 6 kg suiker op te lossen in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Eerste rum" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @odevie ik heb de melasse 14 dagen laten vergisten en daarna gedestilleerd, na het destilleren word het alleen maar smaakvoller😋
    Cheers alvast.
    Groet, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste rum" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @odevie Een S.G. meting kun je nog steeds gebruiken, wanneer deze niet meer daalt na een paar dagen kun je ervan uitgaan dat de vergisting voorbij is.    Anders een aansteker of lucifer buiten het vat aansteken, in het vat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @odevie zo handig ben ik niet al is mijn nieuwgierigheid wel gewekt
    dit jaar komt er niks meer bij anders moet ik bij de ketels slapen hahahaha

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aanschaf ALAMBIEK" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @odevie alambiek of whiskey ketel ” ui ” werk prima evenals de alquitara. Enige wat alquitara mee kan beïnvloeden is de reflux. Door koud of warmer water te gebruiken in koelbak geeft verschil in resultaat.

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Gezocht: 15L koperen alambiek stookketel

    Door OptiCase 4 dagen geleden

  • Startersvragen bij ketelkeuze

    Door 1994 4 dagen geleden

  • Rotte eieren lucht tijdens gisten

    Door Jansen 4 dagen geleden

  • 2x T500 ketel, 1x alambiek, 1x reflux

    Door MarcelZwl 4 dagen geleden

  • Glazen kolom

    Door Odevie 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens