Forum antwoorden aangemaakt
|
RE: Eerste keer whisky Afgelopen maandagavond gewoon weer met een grote pan aan de slag gegaan. Zelfde recept: 5kg Pale Ale Malt, 1 kg lichte caramout en 0,5 kg peated whiskymout. Volgende schema aangehouden:15 min op 43 gr... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky Gisteren de ruwstook gedaan. De Lallemand Philly sour had zijn werk goed gedaan voor wat betreft het maken van melkzuur. Het was behoorlijk friszuur, maar laag in alcohol. Dat is ook wel redelijk te v... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @robbert Dit zou dan een mooi compleet schema zijn. In de klassieke schema's zie ik overigens de Mash-out op 78 graden niet terugkomen. Het behouden van die enzymen is misschien juist wenselijk voor w... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @rumo Ja dat is leuk. Gist was ineens keihard aan de slag, maar is vandaag alweer een heel eind gezakt en minder actief.Dit is het schema wat we hebben aangehouden. Na de 72 graden stap heb ik even me... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky In eerste instantie start het gist de eerste dagen op deze manier: Schermafbeelding-2025-09-03-142803.png |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky Ok, het heeft even op zich laten wachten, er zat een hele mooie zomervakantie tussen, maar afgelopen weekend toch weer aan de slag gegaan. Dit moet hem gaan worden, 'De vuurdoop'.Een vriend had een Gr... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky De Dalwhinnie achtige whiskey met lallemand philly sour gist moet nog even wachten tot na de vakantie in Canada. (Ook geen straf). Ik heb hier echter een Canadian Rye whisky gedronken, wat een verrass... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @sven-aardappel ik heb zelf geen ervaring met fruit in de whisky mash. Maar een vat van 30L is fors. Om 30 liter whisky over te houden, heb je het afhankelijk van hoe hoog je rendement is over 300 a 4... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @robbert ja een Oloroso vat zit er niet in. Bedankt voor de adressen, daar ga ik zeker gebruik van maken als ik de kunst wat meer onder de knie heb. Voor nu wil ik eea op een mandfles met een prop wat... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky Ok, dan gaat het de Wildbrew Philly Sour van Lallemand worden voor het gist. Heeft iemand nog adressen om aan goed eiken te komen? Whisky vat, (oloroso) sherry vat? |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @robbert De smaakpaletten van het mout ga ik ondervinden, met het overhalen op koper gaat ook wel goedkomen. Maar tussen neus en lippen door zeg je daar: 'melkzure gist'. En dan denk ik aan melkzuurba... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @robbert Dan ga ik het zo proberen: Onderdeel Hoeveelheid Pale Ale Malt 3.5 kg CaramelmoutChateau Cara Blond® 16- 24 EBC 1.5 kg Light Peated MaltChateau Whiskymout 3 EBC Peated (5 - 10 PPM... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky @robbert Ik had gerekend met een laagje van 2,5 a 3 cm op de bodem van de gistemmer met een diameter van 31 cm. Maar je hebt gelijk, dat is natuurlijk vooral gist en restjes mout, dat ligt ín het wate... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky Bedankt voor de reacties, wordt gewaardeerd! Ok, dan zit ik misschien zo wel een eind in de richting: Onderdeel Hoeveelheid Pale Ale Malt 3.5 kg Caramelmout 1.5 kg Light Peated Malt 0.5 kg... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky Onderdeel Hoeveelheid Pale Ale Malt 5.0 kg Caramelmout 0.5 kg Light Peated Malt 0.5 kg Maischwater 17 liter Spoelwater 15 liter Totale water 32 liter Verwachte OG ~1.065 Zijn dit d... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |