-
Garibaldi antwoordde op het onderwerp "Picon" – 1 maand geleden
@alchemist hoe kom je aan de donkere kleur van Picon? Na een dag is het mengsel van de alcohol met de rode kina, gentiaan en gedroogde sinaasappelschillen amper lichtbruin.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 4 maanden, 1 week geleden
Hoi Tom,
@Alchemist heeft veel topicstarter waar hij een moutstort uitprobeert. Vaak na overleg met @Robbert. Zou daar eens in snuffelen voor een voorstel stort. -
tom182 antwoordde op het onderwerp "Aanschaf ALAMBIEK" – 4 maanden, 2 weken geleden
@alchemist al een oud topic, maar voor mij wel relevant op dit moment. als je 2 ruwstoken doet, heb je dan niet maar vulling voor een halve ketel? Als je stookbier 8% is en je na de ruwstook gemiddeld 32… Meer lezen»
-
(Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 8 maanden, 2 weken geleden
@alchemist bedankt , ik kom hier wel weg mee.
Mijn fermentatie ging niet lekker. Bleek dat ik n bierschema gebruikte. -
(Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 8 maanden, 2 weken geleden
@alchemist zou je me dit kunnen toesturen, wil er graag ook meer van weten
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 10 maanden, 1 week geleden
@alchemist dan is pauls malt toch vrij licht nog in rook / peated smaak. ( Ik heb dat nooit gebruikt Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck… Meer lezen»
-
Ronald1963 antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 10 maanden, 1 week geleden
@alchemist wat ik nog heel vaak lees, maar niet het verschil in weet is alfa of bèta amylase. Zij zouden na elkaar tijdens het maichen en onder een andere temperatuur moeten worden toegevoegd. Bèta amylase zie ik ook vrijwel nergens… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alchemist" – 11 maanden, 1 week geleden
@alchemist Oke, dan zeg ik de aflevering van Opsporing Verzocht af 😆
-
McCorner posted a new topic "Korenwijn" – 1 jaar geleden
Geinspireerd door de reeks posts van @Alchemist over Jenever, heb ik een tijd geleden de eerste poging gedaan, zie mijn post over jeneverlijm. Gelukkig met de aanwijzingen van Alchemist en @Robbert in staat geweest om met een tweede poging met… Meer lezen»
-
Mona antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 1 jaar, 1 maand geleden
@alchemist is er ook iets te zeggen over de hoeveelheid die je overhoudt na een 2e stook? Ik doe het altijd als ik er iets lekkers van wil maken maar voor medicinale kruiden tinctuur is dat niet aan de orde…. Meer lezen»
-
Prins antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 1 jaar, 1 maand geleden
@alchemist wist het niet daarom vraag ik het soms denk je dat je het goed doed en blijkt naderhand dat het niet goed is .dacht misschien een beetje tot rust laten komen en dan de tweede stook maar o ke… Meer lezen»
-
Fogland Distiller antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 1 jaar, 1 maand geleden
@alchemist neen inderdaad ik had het voorzien door te beginnen in 2 vaten 😉
-
Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist dank voor je duidelijke verhaal. Dat gaat hem dus NIET worden door t gebrek aan suiker. Misschien proberen met tamme kastanjes. Die vind ik hier ook heel veel.
-
Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist 👍👍
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist
Of misschien de lege doppen bij alcohol uit mout en granen doen? Ipv houtsnippers. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist ja het veranderd door uitdampen van stofjes in de mirre. Het geeft suggestie ook wat zoeter te worden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelijk. Om je likeur aan te zoete zou ik… Meer lezen»
-
Prins antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist hartelijk dank voor de uitleg.
-
Prins antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist dank voor de tip wat zou ik eventueel nog iets toe kunnen voegen om iets meer smaak en aroma mee te krijgen tijdens het stoken. Iets meer aroma aan de likeur kan toch geen kwaad .ik heb wel gelezen… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@pastis1996 Inderdaad ik doe het zoals in het filmpje over absinthe. Thnx @Alchemist. Met als enig verschil dat ik bij de Pastis de gebruikte ingrediënten wel mee de ketel in doe. Heb geëxperimenteerd met 1/2 2/3 en 50/50, waarbij ik… Meer lezen»
- Meer laden