Forum antwoorden aangemaakt

RE: Basisrecept rum

@rinus55 je gaat toch wat verschillende recepten proberen, dan kan je de volgende keer gistvoeding toevoegen. Je kan DAP, marmite of zoiets gebruiken, ik gebruik voor de rum meestal mout. Maar dat het...

In forum Recepten

7 maanden geleden
RE: Basisrecept rum

@rinus55 en wat heb je als gistvoeding gebruikt?

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Basisrecept rum

@ndre in het grote rum topic wordt dit een paar keer aan gehaald. Maar in het kort, de melasse die wij gebruiken is een rest product van het maken van suiker. Het is dan lang gekookt om de suiker er u...

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Droog

@geen-onruststoker Als ik een vat vul probeer ik wat van de blanke drank in een fles apart te houden om te corrigeren. Maar ik gebruik het ook om het vat in het begin weer aan te vullen.

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 ik trek gelijk maar een fles open want ik krijg trek van die vragen van jullie 😉 Proost.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@murmillo niet zo moeilijk overal verkrijgbaar bijv. :

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 gewoon wat vers fruit wat ik over had cranberry, blueberry, raspberry. Maar ook gaat er weleens citroen of limoen ofzo in. Maar de donker rode passen wel goed bij de druiven cider.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@murmillo concentraat is natuurlijk belangrijk voor de smaak maar de hoeveelheid suiker is dan weer belangrijk als je het als bottelsuiker gebruikt. Met de Ah versie had ik met 0.5/25l uitgerekend dat...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak

@prutsstoker ik snap dat water distilleren niet je hobby is 😆 maar je had volgens mij 2 vragen wat is de definitie van neutraal water en hoe maak ik mijn ketel schoon. Antwoord 1 er zit een lu...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: groeps foto

@rinus55 nee nee ik ga er niets meer over zeggen Oke nog 1 keer dan, boven de kleine bubbelplaat koeler meet je eerst de temperatuur rond de 72 gr. voor de voorloop en dan rond de 80gr.(wat om hoog...

In forum Mijn installatie

8 maanden geleden
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak

@prutsstoker Dat neutraal betekent dat een drank naar niets smaak is een veel voorkomende fout. Neutrale alcohol heeft een smaak en die is vaak te sterk voor mensen die drank stoken idealiseren. Maar ...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Dit zou wel eens mijn persoonlijke zomerhit kunnen worden, druivensap/CL23gist met een ijs/vruchtenbal. Licht zoet met een klein bittertje in de afdronk. Ik ben klaar voor de lente 😆  ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: groeps foto

@rinus55 ik zal er nog 1 ding in dit topic over schrijven 😆 Ik heb de kraantjes op de retour uitgangen van de koeling gezet. Dan heb ik namelijk meer controle over de temperatuur en komt de ko...

In forum Mijn installatie

8 maanden geleden
RE: Bier destilleren

@murmillo dat heb ik wel eens onbedoeld gedaan, de thermostaat van de koelkast was kapot en alles was bevroren. Ik had dat niet gelijk in de gaten en nam een slok uit een bierflesje 😵 dat was ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
RE: Bier destilleren

@arjenlee als de bieren niet slechter zijn geworden zou ik ze op drinken, want het is volgens mij een prima traditioneel biertje. Je zou ze ook kunnen verkopen voor de schuldeisers. Maar als je bedoel...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

8 maanden geleden
Pagina 4 / 144