Forum antwoorden aangemaakt

RE: Alsem (Artemisia)

@psycat zoals al vaker is aan gegeven hebben dit soort drankjes tijd nodig om op smaak te komen. Zeker maanden maar ook jaren komt voor. Ik heb flessen die al jaren staan, maar een dichte fles is toch...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Ik stel me even voor.

@theoh Welkom, en hou ons op de hoogte.

In forum Stel je even voor...

6 maanden geleden
RE: Amylase in melasse

@rummy-dummy ik gebruik 1 kg mout op een emmer van 27l stookwijn daar zit dan 5l melasse en 2,5kg rietsuiker in. De melasse is dan zo overheersend in smaak dat het knap zou zijn als je de mout zou pro...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Jort

@jort welkom en leuk dat je een nieuwe hobby wil opstarten, het bloed kruipt waar het gaan kan en vooral als het verdunt is met alcohol 😆 Je heb niet veel ruimte nodig voor deze hobby ik stook...

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: Glycerine (glycerol)

@ndre ik gebruik 1 eetlepel per liter.

In forum Stooktips

7 maanden geleden
RE: Amylase in melasse

@marcelleke ik weet dat in het verleden een aantal forum leden en ook andere amylase gebruikte voor de rum, maar of het aantoonbaar beter was is maar de vraag. Ik denk dat het de bedoeling is dat de e...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Glycerine

@ndre dat zal dan wel even duren want ik doe heeel lang met zo'n fles 😆

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
RE: Glycerine

@ndre Ja, en het voldoet prima.

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
RE: Glycerine

@ndre die heb ik ook via Bol betaalde ik 14,95.

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
RE: Absint maken

@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar eens k...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Nieuw lid.

@opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend r...

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: DaanBanaan stelt zich voor

@_daanbanaan_ Welkom, en ik denk dat je met jouw ervaring en intresse een goed bijdrage kan leveren aan het forum.

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: Nieuw lid.

@paulg welkom. Loop als beginner niet te hard van stapel, vooral als je interesses meer bij gin liggen dan bij het stoken zelf. En het ga je zeker niet lukken om jouw lekkerste gekochte gin na te make...

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: Benedictine

@murmillo hoe smaakt het?

In forum Likeuren

7 maanden geleden
RE: Basisrecept rum

@rinus55, 1 uur op 67 graden. Er is een heel groot topic over rum en daar staan dit soort dingen in, zoals de melasse wassen en gelijk de mout daarin verwarmen.

In forum Recepten

7 maanden geleden
Pagina 3 / 144