Forum antwoorden aangemaakt
|
RE: Honing Bourbon. @robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden. |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
|
RE: Eerste keer whisky stoken @dreden86 Robbert heeft een heel leuk verslag gemaakt van een whisky traject. Hierin legt hij alle stappen (naar mijn mening) duidelijk uit. Voor recepten is de zoekfunctie erg handig. Zowel robbert a... |
In forum Stookforum |
9 maanden geleden |
|
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 4 gram, dat is wel erg lage pitcher. Hoeveel liter wil je per keer vergisten? |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
|
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 zoals ik begrijp heb je een 500 gram verpakking. Hieruit haal je de grammen gist die je op dat moment voor vergisting nodig hebt. De rest (dus 500 gram minus gebruikt deel) luchtdicht opbergen... |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
|
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 beste BC, Ik gebruik gewone Bruggeman gist. Ook uit een 500 gram verpakking. Per vergistingsronde een 70 gram. Restant verpakking zoveel mogelijk lucht eruit en dan in een zipzak. Ook daar zov... |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
|
RE: batch zuur na gisting Filmpje van robbert met whisky maken geeft hele goede uitleg. Aanrader om goed te bekijken. |
In forum Recepten |
10 maanden geleden |
|
RE: batch zuur na gisting Beste Frans, Doorgaans wordt voor een granen gebaseerde wort 2 x gestookt. De eerste keer wordt gebruikt om het volume van de hoeveelheid vloeistof te verkleinen en een soort van tussengehalte alcohol... |
In forum Recepten |
10 maanden geleden |
|
RE: batch zuur na gisting Beste Frans, Een uitgegiste wort ruikt doorgaans zurig. Zolang het niet fout ruikt, zoals beschimmeld oid, en er niet raar uitziet, dan gaan overhalen. Je hebt een potentieel alcohol gehalte van een k... |
In forum Recepten |
10 maanden geleden |
|
RE: Nieuw lid @ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken. |
In forum Stel je even voor... |
10 maanden geleden |
|
RE: Nieuw lid @ronaldo Wat was je sg waarde aan het begin van de vegisting? Met rekenformule (start sg minus huidig sg) x 0,133 kun je het alcoholpercentage berekenen. Alcohol percentage 'meten' lijkt mij ook erg l... |
In forum Stel je even voor... |
10 maanden geleden |
|
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 geen rookmout. Wel de peated mout. Rob bedoeld een met turf gerookte mout, dus peated |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
|
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM @bcnx71 rookmout is vaak op hout gerookt. Peated is op turf gerookt. De eerste geeft meer de 'Hemaworst' rook. De peated is wat terugkomt in de islay whisky's. Dus wel degelijk groot verschil. |
In forum Stookforum |
10 maanden geleden |
|
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert zou nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen? |
In forum Recepten |
11 maanden geleden |
|
RE: Afvullen wiskey vat Professioneel gaat moutwijn met een 63 procent op vat. Drie x 900 = 2700 x 75 procent = 202500. 202500 /63 = 3.214. Voila, vat vol. |
In forum Stooktips |
11 maanden geleden |
|
RE: Highlands - Dalwhinnie @robbert: ik heb m volgens mij recentelijk andersom gedaan: begonnen met een melkzure gist (zelfkweek) en na hoofdgisting de Bruggeman gepitched. |
In forum Recepten |
11 maanden geleden |